• Destek Hattı
  • iso 9001 Kalite
Firma Rehberi

UTSO’DAN YİYİCEK VE İÇECEK SEKTÖRÜ CİRO KAYBI DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR yaptığı açıklamada;

Ülkemizde Mart 2020 tarihinden itibaren yaklaşık bir yıldır salgın ilan edilmiş olup, salgın yönetimi kapsamında hükümet ve ilgili bakanlıklar tarafından pek çok tedbir alınmıştır. Bu salgın sürecinde kuşkusuz en çok etkilenen evlerinden, çocuklarından uzak kalan, canları pahasına çalışan sağlık çalışanları olmuştur. Sağlık çalışanlarının ardından alınan tedbirler sebebiyle ekonomimiz büyük ölçüde etkilenmiştir. Özellikle kafe, kahvehane, lokanta, restoran, düğün salonu, öğrenci taşımacılığı, sinema salonu gibi sektörler ilgili bakanlığın aldığı tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara verilmiş olup yaklaşık bir yıldır kapalı olduklarında dolayı maddi olarak çok zor durumdadırlar.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası olarak pandemiden etkilen üyelerimizin taleplerini gerekli makamlara her fırsatta ilettik, iletmeye devam edeceğiz.  Üyelerimizin talepleri arasında yer alan kira ve ciro kaybı desteği, iş yerleri kapatılan mükellefler için vergi ödemelerinin mücbir sebep kapsamına alınarak ertelenmesi şeklindeki talepleri yerine getirilmiş olup, en son olarak 20 Ocak 2021 tarihinde katılmış olduğum, Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Sayın Binalı YILDIRIM’ ında katılım sağladığı Edirne İstişare Toplantısında  söz alarak ; faaliyetlerine ara verilen işyerlerine destek verilmesi gerektiğini Sayın Binali YILDIRAM’a iletmiştim. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ nun da destekleriyle ‘’Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan  İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Hakkında Karar ‘’ 6 Şubat 2021 tarihindeki resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası olarak pandeminin olumsuz etkilerini azaltmak için üyelerimizden gelen taleplerin gerçekleşmesi için hükümet ve ilgili bakanlıklarla olan girişimlerimiz devam edecektir.

Eklenme Tarihi: 8 Şubat 2021, Pazartesi