• Destek Hattı
  • iso 9001 Kalite
Firma Rehberi

UTSO BAŞKANI ERCAN İHTİYAR UZUNKÖPRÜ'NÜN SORUNLARINI BİNALİ YILDIRIM'A İLETTİ

20 Ocak Çarşamba 2021 günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda, Edirne ili ODA BORSA Başkanlarının katılımı ile, Edirne İstişare Toplantısı 27.Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Erkan KANDEMİR, Edirne Valisi Ekrem CANALP ve Edirne Milletvekili Fatma AKSAL’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıya Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen ŞENUZ ve Meclis Üyesi Selma İHTİYAR katılım sağladı.

Toplantıda söz alan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR

‘’ Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz ve ilçemiz zor günlerden geçiyor, bu dönemden ekonomimizin olumsuz etkilendi. Pandemi başında yapılan destekler için teşekkür ediyoruz. Özellikle 3 kamu bankası aracılığı ile düşük faizli kredi verildi; kredi taksitleri ve SGK primi gibi ödemeler 3 ay süre ile ertelendi. Ancak pandemi dönemi hepimizin tahmin ettiğinden uzun sürdü, halen de devam ediyor. Pandemi başında ertelenen tüm ödemeler üst üste çakıştı. Piyasalarda sıkı para politikası sebebiyle finansmana erişim sıkıntısı ve yüksek faiz oluştu. Pek çok üyemiz ve esnafımızın işyerleri ya kapalı ya da kısıtlamalar sebebiyle işlerini devam ettiremeyecek durumdalar. Özellikle restaurant, kafe, kahvehane, otel, düğün salonu, özel okul, öğrenci servisi ve bunun gibi işletmelerimiz cidden zorda. Bankalar tarafından bu firmalara özel düşük faizli kredi imkânları yeniden sağlanmalıdır. Ayrıca tüm üyelerimiz için, pandemi başında kullandırılan kredi ödemelerinin, ötelenmesi ve düşük faizli yeni finansman kaynaklarının yaratılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz.’’  Dedi.

Daha sonra UTSO tarafından hazırlanan ilçemizin ve üyelerimizin sorunlarının bulunduğu bir dosya Cumhurbaşkanına iletilmek üzere Sn. Binali YILDIRIM’a teslim edildi.

Toplantının sonunda Başkan Ercan İHTİYAR, Sn Binali YILDIRIM’a Uzunköprü’nün resminin bulunduğu çiniyi takdim ederek, kendisini ilçemize davet etti.

Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2021, Perşembe