• Destek Hattı
  • iso 9001 Kalite
Firma Rehberi
Üye Girişi

UTSO BAŞKANI ERCAN İHTİYAR EDİRNE İŞ DÜNYASI DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILIM SAĞLADI

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR , Meclis Başkan Yardımcısı Güray ÖZTÜRK ve Meclis Üyesi Selma İHTİYAR, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih TURAN , Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Osman SAVAŞ ve Edirne Valisi Ekrem CANALP’in  katılımlarıyla ETSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ‘’Edirne İş Dünyasının Sorunları ve Çözüm Önerileri Değerlendirme Toplantısı’’ na katılım sağladı.
Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE ve kurmaylarının ülkemizde sanayileşme ve Edirne’nin ülkemizin sanayileşmesindeki yeri ve potansiyeli hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından soru cevap şeklinde devam etti.
Toplantıda son sözü alan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, ‘’Sayın Bakanım ,Sayın Genel Müdürlerim öncelikle ilimize hoş geldiniz demek istiyorum. Girişte Vali Beye başlangıçtan  itibaren söz almak istediğimi belirttim son kapanış konuşması bana kısmet oldu. Öncelikle sunumunuz için çok teşekkür ederim çok güzel bir sunum oldu. Bizim Edirne’de anlatamadığımızı  sunumunuz çok net anlatıyor, aslında siz nerde olduğunuzu iyi bilin, kalkın, uyanın Edirne’liler  dediniz. ANLAYANA!!! Bizler ve bizim işletmelerimiz Edirne ve Uzunköprü’ye göre büyük olabilir ama neye göre kime göre. Bizim işletmelerimizin büyüklüğü Edirne’den çıktığımız anda bitiyor. Büyüklük, zenginlik sanayileşmede. Biz gerek Edirne, gerekse Uzunköprü olarak bu konuda çok geride kaldık. Pandemi döneminde Edirne krizi daha hafif atlatıyor derin yaşamıyor diyebiliriz. Neden? Çünkü hesaplarımız küçük, iş hacimlerimiz küçük .Şuan biz Edirne’de ne yapıyoruz. Bulgaristan vatandaşları gelsin, alışveriş yapsın buna ticaret diyoruz. HAYIR EDİRNE ULUSLARARASI TİCARETİ BİLMİYOR. EN ÖNEMLİ EKSİK TARAFIMIZ BU. Evet tırlar buradan gelip geçiyor. Herkes bulunduğu yeri yeterli görüyor ama yeterli değil. Bizler Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’na göreve geldiğimizde tek bir amacımız olmalı, istihdam sağlamak olmalı dedik. Ciddi bir mücadele verdik. Keşan Belediye Başkanımız Mustafa HELVACIOĞLU burda, kendisi ticaret odası başkanıydı bizden iki sene önce osb girişimlerine başladılar, biz iki yıl sonra başlamamıza rağmen ciddi bir efor sarf ettik ve belli bir yere getirdik. Şuan osb projemizin dosyaları elinizde. Gördüğünüz gibi bir tıkanıklık var. Ben tüccarım. TIKANIKLIĞI KABUL ETMEM. Hukukla mücadele ederiz, başka alternatifler ararız ama pes etmeyiz. Biz iki senedir pes ettik. Ama alternatifler arıyoruz Sayın Valimizle birlikte.   Ben Sayın Valime her zaman söylerim. Bazen küçük yerlerde büyük olmak zordur. Birazdan toplantıdan sonra hep beraber Uzunköprü’ye geçeğiz, istihdamla ilgili bir ofisin açılışını gerçekleştireceğiz. Açanlarda arkadaşlarımız. Ne için ofis açıyorlar. Tesisimizi çalıştırmak için yeterli istihdamı sağlayabilir miyiz? Yeterli personeli bulacaklarına inanmadıkları anda giderler, yatırımı başka bir yerde yaparlar. Böyle bir durumda bu masadaki herkesin sorumluluğu vardır. Daha önce valimizle bir toplantıya katıldık, benzer bir sunum orda da yapıldı. Çorlu, Çerkezköy, Kırklareli sanayileşmede mükemmel. Edirne’de veri yok, sesimizi çıkaramadık. Az önceki sunumlarda da sizin verdiğiniz verilerde bizim 70 Hektarlık Uzunköprü OSB’miz var. Herkes projemiz için şu olacak, bu olacak diye varsayımlarda bulunuyor. BEN DESTEK DE İSTEMİYORUM,TEŞVİK DE İSTEMİYORUM.BENİM ÖNÜMÜ AÇIN.NASIL DOLDURACAĞIMI HERKES GÖRECEKTİR. Biz göç eden insanları geri getirebiliriz. Bunun diğer bir ayağı kalifiye elemansa eski adıyla endüstri meslek liselerine oda ve borsalar olarak sorumluluk aldık, proje okullarımızı destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Ben Uzunköprü için iki tane proje getirdim Sayın Valime. Bir  organize sanayi bölgesi olmalı birde  lojistik merkezi olmalı. Bunlar içinde elimizden gelen çabayı ve emeği sarf ettik. Bizim işimiz proje üretmek ama tüm vekillerimizin bizi desteklemeleri lazım. Ama biz tek taraflı yürütelim diye bakıyoruz. Bazen mikro milliyetçilikler yapıyoruz. Keşan için Uzunköprü önemli değil, Uzunköprü için İpsala önemli değil. Bu mikro milliyetçiliği artık bırakmalıyız. Bütün bölgemiz zengin olmalı. Bulunduğumuz bölgeye Allah Rızası için hizmet etmemiz lazım. Masadaki herkesin aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Ben hem sizden hem de Genel Müdürümüz Fatih Beyden rica ediyorum. Şu tıkanıklığı çözmemiz gerekiyor. Bunun içinde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu noktada Vali Beyde biraz zorlanacak. Kendisi bu konuda demokrat davranmaya çalışıyor ama bazen bu ülkede çok fazla demokrat olmakta işe yaramıyor. Masaya yumruğu vurmak gerekiyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Toplantı Ercan İHTİYAR’ın konuşmasının ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Eklenme Tarihi: 5 Nisan 2022, Salı