• Destek Hattı
  • iso 9001 Kalite
Firma Rehberi

EDİRNE İLİ ODA/BORSA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Uzunköprü Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen ŞENUZ ve Genel Sekreter Hasan KÜÇÜKKAPTAN, 12 Şubat 2021 Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘’Edirne İli Oda/Borsa İstişare Online Toplantısı’’na katılım sağladı.

Toplantıda söz alan Başkan Ercan İHTİYAR, pandemi döneminde devlet bankaları tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerin o günkü faiz oranıyla ötelenmesi, açıklanan ve açıklanacak desteklerde kira ve ciro kaybı desteğinde olduğu gibi nace kodu(faaliyet kodu) kriterinde uygulamalarda problem olduğu bu kriterin değiştirilmesi gerektiği, yeni açıklanan yiyecek-içecek sektörü ciro kaybı desteğine şirketlerin de dahil edilmesi, peşin vergilerin kaldırılması ve il/ilçe hıfzıssıhha kurullarında ticaret odalarının da temsilcisinin olması gerektiği, kapalı olan işyerlerinin bulundukları il veya ilçedeki hastalık sayısına göre açılabilmesi ve cumartesi günleri de iş yerlerinin açılması gerektiği yönündeki meslek komitelerinden gelen talepleri dile getirdi. Başkan İHTİYAR’ın ardından söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen ŞENUZ, madencilik sektöründeki sıkıntıları dile getirdi.

Talepleri dinleyen TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU, kredi ötelenmesiyle ilgili çalıştıklarını, desteklerdeki nace kodu uygulamasının kendilerininde yanlış bulduğunu, doğru kriterin ciro kaybı olduğu ve bu sebeple yeni açıklanan yiyecek içecek sektöründeki desteğin ciro kaybı üzerinden yapıldığını belirtti.

Toplantı Edirne ili Oda/Borsaları akademik danışmanı Prof. Dr. İsmail Sadi UZUNOĞLU’ nun gerçekleştirdiği sunumun ardından son buldu.

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2021, Pazartesi