22 Mart 2019 tarihinde Odamız ev sahipliğinde düzenlenen "istihdam seferberliği 2019" tanıtım ve bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü. Edirne SGK İl Müdürü Süleyman Lale ve İş-Kur il Müdürü Şengül Çildam, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar’ın katıldığı bilgilendirme toplantısında 25 Şubat tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde açıklanan istihdamı artırıcı teşvikler detaylı bir şekilde anlatıldı.

“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyası tanıtım ve bilgilendirme toplantısına işverenler, mali müşavir ve muhasebeciler katıldı.

Odamız Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, Şubat Ay'ı içerisinde  açıklanan ikinci istihdam seferberliğinin, ekonomik sıkıntılar içindeki işverenlere yönelik pek çok kolaylıklar içerdiğini, istihdamı artırmayı amaçlayan teşvikleri detaylı olarak anlatmak ve bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini aktardı. Tarihi teşviklerden yararlanma çağrısında bulunan İhtiyar, bu önlemlerin yüksek oranlara çıkan işsizliğin azaltılmasında ve üretimin artırılmasında etkili olacağını vurguladı.

Edirne SGK İl Müdürü Süleyman Lale ve Edirne İş-Kur İl Müdürü Şengül Çildam, slaytlar eşliğinde yeni istihdam seferberliğinin detayları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

dsfg