18 Şubat 2019 tarihinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı için Edirne’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcılarını karşıladı. İlk karşılamanın ardından Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk’ün makamına geçilerek kısa bir sohbet ve bilgilendirme yapılmasından sonra ETB’de gerçekleştirilen toplantıya geçildi. UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, Genel Sekreterimiz H. Hüseyin Küçükkaptan ve Oda Personeli Özgürbüyüktopaç’ın katıldığı toplantıda, ilimizdeki tarım ve hayvancılık politikaları ile ilgili değerlendirmeler ve bilgilendirmeler yapıldı. Bakan Pakdemirli tarafından ekonomik konjonktüre rağmen Çakmak ve Hamzadere Barajını önemsedikleri dile getirildi. İlçemizle ilgili olarak da Çakmak Barajı için daha ciddi bir maliyet olmasına rağmen yapacağız denildi.

TOBB bünyesinde oluşturulan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu toplantısından çıkan sonuçlardan T.C Tarım Bakanlığı’na yazılı olarak da iletilen; Ayçiçek yağı üreten fabrikaların yıl boyunca yerli üreticiden aldıkları ayçiçeği kadar ithalat yapabilmelerinin önünün açılabilmesi; bu sayede rekabet dolayısıyla çiftçinin malını uygun fiyattan satması hem de sanayicilerin satın alım planlamalarının daha iyi yapmalarının sağlanması konuları aktarıldı.

Ayrıca fabrikada üretilen pirinçler ile marketlerdeki fiyatlar arasında fark olduğu ancak bu farkın bölgemizden kaynaklanmadığı dolayısıyla fiyatları düşürmek için pirinçte tanzim satış uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda hem çiftçiyi hem de sanayiciyi zarara uğratacağı konularındaki talepler Bakan Pakdemirli’ye bizzat iletildi.

g1