Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Uzunköprü Romanları Tanıtma Derneği Başkanı Özcan Kalkar beraberindeki heyet ile birlikte Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Ercan İhtiyar’a 20 Kasım 2018 tarihinde makamında ziyarette bulundu.

Uzunköprü Romanları Tanıtma Derneği Başkanı Özcan Kalkar konuşmasında, Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile ilgili Başkan Ercan İhtiyar’a teşekkürlerini ileterek, “Roman toplumunun önderleri olarak biz size teşekkürü bir borç biliriz. Bu zamana kadar hiçbir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı böyle bir projeye kalkışıp şu garibanın hali nedir, ne yapmak gerekir diye sormadı. Bizim için işsizliğin çözülmesi çok önemli bir konu. 40 bin nüfuslu Uzunköprü’de, yaşayan roman vatandaşların nüfusu 12-13 bin kişiyi bulmaktadır. Şunu söylemeliyim ki Roman Halkı Organize Sanayi Bölgesini istiyor ve bizler büyük beklenti içerisindeyiz, sabırsızlanıyoruz. Bu projeye sahip çıkıyoruz ve daima arkanızdayız. İlçemizdeki göçü artık durdurmak zorundayız. Kurulacak işletmelerde istihdam edilmeyi bekleyen birçok işsiz vatandaşımız var. Bizim üzerimize düşen bir şey varsa da daima yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Başkan İhtiyar yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “ Öncelikle nazik ziyaretinizden ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederim. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak göreve geldiğim süreçten beri ilçemiz adına ekonominin canlanması noktasında istişarelerde bulunduk ve çalışmalarımızı sürdürdük. Bu noktada da bu güne kadar geç kalmış bir projeyi hayata geçirdik. Organize Sanayi Bölgesi Projemiz iki yıldır devam eden bir proje ve ilçemiz için olmazsa olmaz. Köy halkının endişelerini dikkate alarak, bu işi yürütmemiz gerekmektedir. Biz sıkıntıları biliyoruz. Sizden de ricam bu süreçte sağduyu ile ve sabırla hareket etmenizdir. İlçemiz de kutuplaşmanın kimseye faydası olmaz. Biz yasalar ve yönetmeliklere bağlı kalarak bu süreci bu güne kadar yönettik. Bundan sonra ki süreçte de yasalara ve yönetmelikler kapsamında hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2018-11-20 at 18.43.03