18 Kasım tarihinde Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin yaptığı Edirne ziyaretinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar hazır bulundu.

Kapıkule Sınır Kapısı ziyaretinin ardından Trakya Bölgesi Oda ve Borsalar Yönetim Kurulu Başkanları ile gerçekleşen istişare toplantısına Oda Başkanımız Ercan İhtiyar katılım sağladı.

Edirne Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek elektronik satış salonunda incelemelerde bulunuldu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleşen Trakya Bölge Toplantısı’na Oda Başkanımız Ercan İhtiyar ile Yönetim Kurulu Üyemiz Şerafettin Çakır ve Gökhan Aslan katılım sağladı. Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ilk olarak konuşma için Ercan İhtiyar a söz verdi. Oda Başkanımız ilçemiz sorunlarını ve önerilerini dile getirdi.

İhtiyar konuşmasında, “Eskiköy sınır kapısına yıllarca yeni bir kara yolu kapısı yapılması için uğraştık. Ben bizzat bu talebimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettim. Ancak Avrupa birliğine yeni bir kapı açmak çok zor. Mevcut Tren yolu gümrük kapımız var. Burada 5 kişi çalışıyor ayda 2 sefer yapılıyor. Bu kapıyı modernize edelim ve karayolu kullanımına da açalım istiyoruz. Böyle olursa prosedürler çok kolaylaşır. Bu sayede hem diğer kapıların yükü ve yoğunluğu da azalır. Böylelikle Tekirdağ limanı ve Avrupa arasında en kısa mal transferi sağlanır ve İlçemiz de kalkınmış olur. Edirne döviz kuru farklılıkları ile yabancı turistlerin alışveriş merkezi haline geldi, Uzunköprü Eski Köy Sınır Kapımızın modernize edilerek hem tren yolu hem de karayolu olarak faaliyete geçirilmesi ile ilçemizin de ekonomik olarak hareketlenecektir. Bölgede Keşan İpsala Edirne ekonomik sıkıntıyı hissetmiyor ancak Uzunköprü’de üyelerimiz oldukça hissediyor. Bu noktada sınır kapımız ilçemiz için ciddi bir çıkış yoludur ve biz bunun için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

İhtiyar, “İkinci olarak da Uzunköprü’müz için diğer bir önemli nokta olan Organize Sanayi Bölgesi için de görüşmelerde bulunduk. Bir kişi Allah razı olsun yapandan derse bu bizim için yeterlidir diyerek yola çıktık 2 yıl boyunca gece gündüz çalıştık. Geçtiğimiz yıl içerisinde 3 tane organize sanayi bölgesinden bir tanesi Uzunköprü’de tesis edildi. Onaylandığı gün itibariyle de bazı tepkiler aldık. Köyde yaşayan insanların çekincelerine itirazımız yok. Ama burada çevrecilik değil; siyaset devreye girdi. Buradaki yerin olmaması adına insanları yanlış yönlendirerek ayaklandırmaya çalışıyorlar. İhracat konusunda çok ciddi firmalardan başvurular aldık. Dolayısıyla bu firmalar ilçemize gelirse hem imalat hem ihracat yapmış olacağız. Bizi yalnız bırakmayın desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Üçüncü bir sorun olarak Çorlu havaalanını aktif haline getirilmesi gerektiğini söyleyerek, bu Ticaret Odaları ve Borsalar olarak ortak temennimizdir dedi.

Son olarak Başkan İhtiyar, “Keşan ile Enez arasındaki yolun genişletilmesi yönünde talepler var. Bununla ilgili uzun zamandır sözler verildi. Gereğinin yapılması için bunu da burada iletmiş olayım” şeklinde ifade etti.

DsTTfRmWwAYTCbD