Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de en önemli işbirlikçi kurumları arasında yer aldığı Enflasyonla Mücadele Programı’na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odamız ve Uzunköprü iş dünyası olarak üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve Üyelerimiz ile birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenip en geniş şekilde katılım için çalışacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programı’na en önemli desteği Türk iş dünyasının ve UTSO’nun çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu vermiştir. Hisarcıklıoğlu, “81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağız” açıklamasında bulunmuştur.

Enflasyonla Mücadele Programı’nı değerlendiren UTSO Başkanı Ercan İhtiyar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Devletimiz ve Türk özel sektörü el ele vererek ülkemiz ekonomisinin geleceği için topyekûn bir iktisadi mücadele başlatmıştır. Artan enflasyon, girdi ve finansman maliyetlerimizi artırmakta, firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programını makroekonomik istikrar için son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Bu noktada sorumluluk ve görev hepimizindir. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ve Uzunköprü iş dünyası olarak başta devletimizin ve birliğimizin bizlere duyduğu güvenin farkındayız. Bu çerçevede UTSO her milli konuda olduğu gibi bu konuda da milli bir dayanışma gösterecektir.Bu zorlukları el birliği aşacağımıza inancımız sonsuzdur. Üyelerimiz ile birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağımızı da ifade ediyoruz” dedi.

ercan ihtiyar baskan