Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından üyelerine yönelik eğitim çalışmaları çerçevesinde, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Konferans Salonu’nda 25 Nisan 2018 Çarşamba günü 09:30 – 17:00 saatleri arasında 'Etkin Pazarlama ve Satış Teknikleri' konulu sertifikalı eğitim programı düzenledi.

Okan Üniversitesi-Meslek Yüksekokulu’nda tam zamanlı öğretim görevlisi ve Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarına devam eden aynı zamanda pek çok firmaya danışmanlık hizmeti de veren Eğitmen & Yönetim Danışmanı Sinan Bayraktar’ın sunumuyla gerçekleşen eğitim programı satış konusunda uzmanlaşmayı, bu alanda kariyer yapmayı ve satış bölümünde çalışıp, güncel düzeylerini daha da arttırmayı hedefleyen 62 kişilik yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Programda, sektörel deneyimi oldukça yüksek olan eğitmen Sinan Bayraktar tarafından, satış ve pazarlama tekniklerine bakış, müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetiminde temel iletişim yaklaşımları, müşteri temas noktaları konularına değinildi. Ayrıca güncel olarak temel ekonomik bilgiler ve bazı temel ekonomik göstergelerin sunularak, satış elemanı ve uzmanında olması gereken bilgilerle beraber finansal konulardaki temel öğretilere de yer verildi. Satış ve uygulamalardaki Türkiye gerçeği ve uygulama örnekleri ile bu örneklerin küresel ekonomideki geçerlilikleri analiz edildi.

Gerçekleşen eğitim de Sinan Bayraktar, pazarlamayı “Tüketici ihtiyaç ve isteklerinin neler olduğunu, hangi hedef pazarlarda daha başarılı olunacağını belirlemeye ve bu pazarlara uygun mallar, hizmetler ve programlar geliştirip uygulamaya koymaya yönelik faaliyetler bütünüdür” şeklinde tanımladı. Çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen eğitimde, yeni ekonomideki temel değişkenleri ifade eden Bayraktar, ürün ve hizmetlerin birbirine benzediğini, satıcıların sayısının arttığını ve bunlara yönelik satış ve pazarlama stratejileri geliştirmenin önemli olduğuna değindi.

Bayraktar, iş hayatında başarılı olmanın sırlarından en önemlisinin ikna kabiliyeti olduğunu ifade ederek, karşı tarafı ikna edebilmek için satıcı ve müşteri arasında doğru iletişimin kurulması gerekliliğini vurguladı. Özellikle pazarlama konularında uzman olmak isteyen kişilerin bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerektiğini belirten Bayraktar “Pazarlama konularında uzman olan ya da bu konuda sorumluluk sahibi olan herkesin kullandığı bazı etkili yöntemler vardır. Bu yöntemleri bilir ve uygularsanız işinizde istediğiniz başarıyı yakalayabilir, hatta sizden ürün satın almak için gelmeyen bir müşteriyi bile almaya teşvik edebilirsiniz” dedi.

Eğitimde ayrıca, yeni ekonomide nasıl başarılı satış ve pazarlama faaliyetleri yapılabileceği ele alındı. Özellikle kurumlardaki satış faaliyetini, işletmenin tüm pazarlama faaliyetleri içinde, işletmeye para akımını sağlayan tek faaliyet olarak tanımlayan Bayraktar, satışın bu yüzden çok önemli olduğunu; satıcıların sabit fikirlerinin satışın önündeki en temel engel olarak tanımlanması gerektiğini dile getirdi.

Eğitimin ardından gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, dünyada satış ve pazarlamanın çok stratejik bir hal aldığını rekabetin her geçen gün zorlaştığı ve dünyanın tek pazar haline geldiği günümüz ekonomik şartlarında işletmelerin pek çok bileşenden etkin bir şekilde faydalanması ve kendini güncellemesinin çok önemli bir husus haline geldiğini söyledi. İhtiyar, pazarlamada ürün, fiyat, dağılım, reklam ve halkla ilişkilerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak UTSO olarak yapmış olduğumuz bu eğitimlerin sıklıkla devam edeceğini belirtip katılan herkese teşekkür etti.”

Katılımcıların beğenisi ve yoğun ilgi ile gerçekleşen eğitim sertifikaların dağıtılması ve anı fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.