İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 02.04.2019 tarihli ve 3531 sayılı yazısı.

Sayın Üyemiz,

İlgi yazı ile, Sayın Cumhurbaşkanımızın 26 Aralık 2017 tarihinde Çad’a gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında kabul edilen ve yayımlanan Ortak Bildiride Çad tarafının, Cermaya Uluslararası Havaalanı ve Şari nehri üzerinde Mandjafa Köprüsünün ve bağlantı yollarının inşasına ilişkin iki büyük projede Türkiye’nin yer almasına yönelik beklentisine yer verildiği belirtilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 26-28 Şubat 2019 tarihlerinde ülkemizi ziyareti sırasında yapılan görüşmelerde, Çad Cumhurbaşkanı Şari Nehri üzerinde köprü inşası projesini yeniden gündeme getirerek, bahse konu projeye büyük önem verdiklerini ve yatırımcılarımıza uygun koşullar sağlamaya hazır olduklarını belirttiği ifade edilmektedir.

Çad Cumhurbaşkanının söz konusu görüşmeler sırasında ülkemizin katkılarıyla 174 kilometrelik Abeşe Karayolu Projesini de gerçekleştirmek istediklerini de belirtmiş olduğu bildirilmektedir.

Şari Nehri üzerinde Mandjafa Köprüsü ve Abeşe Karayolu Projelerine ilişkin detaylı bilgiler TOBB’un internet sitesinde (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altında yer alan “Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler” bölümünden erişilebilmektedir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.