T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı'nın, 13 Mart 2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 367 sayılı kararname ile Kolombiya'nın Serbest Ticaret Anlaşması imzalamadığı ülkelerden yapmakta olduğu çelik ürünleri ithalatına 2 yıl süreyle % 8,5 ek gümrük vergisi getirdiği bildirilmektedir.

Yazıda, söz konusu kararın, kararnamenin resmi gazetede yayımlandığı  gün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtilmekte olup, kararnameye ilişkin detaylı  bilgilere Türkiye Odalar ve Birliğinin web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Ülke Duyurulan/Kolombiya" bölümünden ulaşılabilmekte olduğu ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.