Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden odamıza gelen, Afganistan Ticaret Ataşeliğinin yazısına atfen;

Afganistan Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığının ortak projesi olan ve 30 Milyon ABD Doları değerindeki 5 mezbaha tesisinin inşa edilerek kullanıma hazır hale getirildiği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, mezbahaların iki tanesinin Kabil'de ve birer tanesinin Bal, Kunduz ve Herat illerinde bulunduğu belirtilmiştir. Söz konusu mezbahaların günlük bakımı, yönetimi ve işlemleri için 10 yıllığına yabancı yatırımcıya kiraya verileceği bildirilmiştir.

Proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı doküman TOBB'un web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları - Ülke Duyuruları-Afganistan bölümünde yer almaktadır. Ayrıca detaylı bilgi için Afganistan Ticaret Müşaviri Abdul Qayoom BASSAM (0212 296 52 37, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. , Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) ile görüşebilecek olup

İlgililere duyurulur.