Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) koordinasyonunda Elektrik-Elektronik sektöründe yürütülen çalışmalar kapsamında Bobinajcı (seviye 4), Elektrik Tesisatçısı (seviye 3-4), Elektro Mekanik Montaj işçisi (seviye 3-4), Elektronik ve Elektrikli Ürünler Servisçisi (seviye 4), İşletme Elektrik Bakımcı (seviye3-5) ve Trafo Bobin Sarma İşçisi (seviye 4) mesleklerinde ulusal meslek standartları (UMS) ve ulusal yeterlilikler (UY) hazırlanmıştır. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun 21/3 maddesi uyarınca yürürlükte olan meslek standartlarının en geç beş yılda bir yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.

Söz konusu UMS ve UY'lere http://www.myk.gov.tr/guncelleme adresinden ulaşılabilmekte olup, güncelleme çalışmalarına ilişkin Odamız görüşleri talep edilmiştir.

Konu ile ilgili bilgi edinilmesi ve bahse konu UMS ve UY'lerin incelenerek, varsa güncelleme çalışmalarında kullanılmak üzere ilgili görüş ve değerlendirmelerinizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, en geç 11 Mart 2019 tarihine kadar Odamıza Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresine yada 513 22 80 fax numarasına gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,