İlgi yazı ile "Emlak Danışmanları", "Servis Aracı Şoförleri" ve "Köprülü Vinç Operatörleri" için mesleki yeterlilik ve belgelendirme kapsam genişletme çalışmalarının başlatıldığı, bu kapsamda söz konusu meslekler için Ocak 2019 itibariyle sınav ve belgelendirme hizmetinin başlatılacağı bildirilmiştir. Bu doğrultuda, "Emlak Danışmanı Seviye 4", "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5", "Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3" ve "Servis Aracı Şoförü Seviye 3" mesleklerinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkilendirme süreci tamamlanmış olup, sınav ve belgelendirme ücret tarifesi ekte yer almaktadır.

Konuya ilişkin olarak;
-Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalışanlarının, İl/İlçe Ticaret Müdürlüklerinden "Yetki Belgesi" alabilmeleri için, ivedilikle "Emlak Danışmanı Seviye 4" ve "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

-Okullara servis taşımacılığı yapan üyelerimiz ve çalışanlarının bu faaliyete devam edebilmeleri için, taşımacılık hizmeti veren şoförlerinin "Servis Aracı Şoförü Seviye 3" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

-İmalat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, malzeme/yük kaldırma, taşıma, istifleme süreçleri için vinç kullanan operatörlerinin "Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3" mesleki yeterlilik belgelerini tamamlamaları gerekmektedir.

TOBB MEYBEM tarafından 37 meslekte verilebilecek sınav ve belgelendirme hizmetleri ile “Emlak” “Servis Şoförlüğü” ve “Köprülü Vinç Operatörü” mesleki yeterlilik başvuru süreci de başlamıştır.

MEYBEM kapsamında olan yeterlilik alanlarının başvuruları Odamız kanalıyla yapılabilmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi için www.meybem.com.tr adresini tıklayabilir ya da Odamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Odamız Basın Yayın ve Üye İlişkileri Sorumlusu Gizem KUL ile iletişime geçebilirler. Detaylı Bilgi İçin: 0284 513 10 64 /Dahili 14

TOBB MEYBEM Emlak Servis Aracı Şoförü ve Köprülü Vinç Operatörlüğü Mesleki Yeterlilik Hizmetleri 1-2