Avrupa Birliği’nin EU 2020 adını verdiği 2020 yılına yönelik stratejisini tanımlayan ana politikalardan biri,”Küreselleşen Çağ için Sanayi Politikası” olarak belirlenmiştir.Bukapsamda,Avrupa Birliği tarafından, 2014-2020 yıllarını kapsayan ve kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı) olarak adlandırılan bir program ortaya konulmuştur.KOSGEB,ülkemizde COSME programının ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir.

COSME Programı kapsamında “Avrupa Küme Mükemmeliyet Programı”proje teklif çağrısının yayımlandığı belirtilmektedir.Çağrıçerçevesinde,KOBİ rekabetçiliğini teşvik etmek ve işletmelerin kümelerin sunabileceği yenilik ve büyüme potansiyeline kullanarak küresel pazarlarda başarıyla erişebilmelerine yardımca olmak amaçlanmaktadır.

Son başvuru tarihi 4 Nisan 2019 tarihi olan teklif çağrısına,Avrupa Komisyonunun (https://ec.europa.eu/easme/en/cosme/cos-cluster-2018-03-02-european-cluster-excellence-programme) internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize Duyurulur